dilluns, 19 d’octubre del 2009

Rojals: una panoràmica magnífica de l'interior del país


El dilluns passat, 12 d'Octubre, festa imposada sense res a celebrar, vam tenir ocasió de fer una petita excursió per la Conca de Barberà, que ens va portar fins a la pintoresca i elevada població de Rojals.
Aquest petit nucli, es troba situat a 12 kilòmetres de Montblanc, i s’hi accedeix per una carretera en bon estat extremadement sinuosa i amb un fort pendent. El dia, encara força calorós per l’època, era una mica ventós, fet que proporcionava una llum vivíssima, una atmosfera lleugera i clara.
Aquest fet va facilitar que la magnífica vista que es pot contemplar des del mirador situat al costat de l’església fos senzillament espectacular. Un panell il·lustratiu ens indicava les principals poblacions i cims que es poden veure. Els petits nuclis de població de la Conca s’identifiquen perfectament, però el que més impacta és la visió de cims com el Pedraforca que es pot distingir de manera nítida, o alguns cims dels Pirineus com ara l’Aneto del qual també se’n dibuixa la seva silueta. Se’ns dubte una panoràmica esplèndida, sorprenent per ser relativament a prop de casa nostra. Després ens vam endinsar en els boscos de Rojals, camí de les Tres Creus, en direcció a Prades, per un camí estret que transcorre entre pins, alzines i matolls diversos, que en aquesta època de l’any agafen unes tonalitats cromàtiques molt variades, malgrat aquest any, encara hi predominava un verd intens. El bosc s'anava espessint a mesura que avançàvem, i la seva imatge ombrívola i fresca, ens feia pensar que deu ser un excel·lent paratge per trobar-hi bolets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada